Verwarming Warmtepompen1

Warmtepompen


Warmte ontrekken aan bodem, lucht of water

De zon zorgt als natuurlijke energiebron voor het dagelijks verwarmen van de lucht, de aarde en het water. De energie die dat oplevert, kunnen we op meerdere manieren benutten in onze leefomgeving. Bijvoorbeeld voor het verwarmen of koelen van onze woonkamer of voor een warme douche. Met behulp van een warmtepomp is het mogelijk om warmte te onttrekken aan de lucht, de bodem of het water en deze om te zetten naar een geschikt temperatuurniveau voor verwarmingsdoeleinden. Installatiebedrijf Valkema weet of de plaatsing van een warmtepomp voor u zinvol is.
Verwarming Warmtepompen2

Steeds meer comfort

In woningen en kantoren neemt de vraag naar comfort steeds meer toe. Door het gebruik van warmtepompen hoeft dit niet te leiden tot extra energieverbruik. De groeiende behoefte aan koeling is daar een goed voorbeeld van. In de warme maanden van het jaar kunnen wamtepompen warmte aan een woning onttrekken om deze in de winter weer af te geven aan de woning. Het geringe elektriciteitsverbruik in de zomer wordt ruimschoots gecompenseerd door het hogere rendement in de winter.

Verwarming Warmtepompen3

Snel terugverdienen

In de utiliteitsbouw speelt de warmtepomp een steeds grotere rol, omdat  koeling en verwarming gecombineerd kunnen worden en het gebruik van de pompen en hoge rendementen – en dus besparingen – opleveren. Vooral in gebouwen die intensief worden gebruikt is de investering meestal snel terugverdiend. Bovendien – en dat is minstens zo belangrijk - is ook het binnenklimaat in het gebouw aanzienlijk verbeterd.