Verwarming Radiatoren1

Radiatoren


Functie van de ruimte is bepalend voor soort radiator

U kunt bij ons kiezen uit alle soorten radiatoren, van traditionele tot design en radiatoren voor speciale toepassingen. Onze deskundige medewerkers maken graag een advies op maat. Radiatoren en convectoren zijn immers duurzame gebruiksartikelen en uw keuze is dan ook bepalend voor jarenlang gebruik. Het zijn tevens blikvangers en maken deel uit van uw verwarmingsinstallatie welke we met ons Nederlandse klimaat zeker tot één van onze eerste levensbehoefte mogen rekenen.
Ledenradiatoren zijn bijvoorbeeld herkenbaar aan de verticale kolommen die onderling met elkaar verbonden zijn. Eénplaats paneelradiatoren zijn te herkennen aan een vlak of enigszins geribbeld oppervlak. Ze worden daarom ook wel 'plaatradiatoren' genoemd. Als het water door twee van die platen wordt gevoerd, betreft het een tweeplaats paneelradiator.

Verwarming Radiatoren4

Temperatuur ketelwater terugbrengen

Radiatoren en convectors kunnen tegenwoordig als Lage Temperatuur Verwarming functioneren. Dit houdt in dat de temperatuur van het ketelwater wordt teruggebracht van 90 - 70° Celsius tot 55 - 45° Celsius, zonder verlies van warmtecomfort in de woning. Er is een radiator die zich onderscheidt van andere typen door een zeer lage waterinhoud. Met een inhoud van slechts 1 liter water en opgebouwd uit lichtgewicht aluminium lamellen rondom koperen warmwaterbuizen, heeft deze Low-H2O radiator een uiterst snelle reactietijd en een hoge afgifte van (convectie) warmte. Deze radiatoren zijn nu ook verkrijgbaar met ingebouwde ventilatoren.


Vochtige ruimtes:

Radiatoren in vochtige ruimtes moeten aan extra eisen voldoen. Zo zijn er speciale vochtbestendige badkamerradiatoren, vervaardigd uit aluminium of staal. De stalen radiatoren hebben een grondige oppervlaktebehandeling tegen roestvorming ondergaan.

Design radiatoren

Verwarming Radiatoren3 Bij design radiatoren zijn er drie technische uitvoeringen: de warmwater-, elektro- en gecombineerde uitvoering. Van deze drie is de warmwateruitvoering - zonder speciale voorzieningen - aan te sluiten op de CV, de elektrische kunt u - logischerwijs - aansluiten op elektriciteit en de gemengde uitvoering is zoals de naam al aangeeft een combinatie van de twee voorgaande systemen. Ideaal om ook buiten het winterseizoen, als de CV uit staat, bijvoorbeeld een warme badkamer te hebben.
TIP! Behalve de radiatoren geven ook de leidingen warmte af. Daar waar die warmte nuttig wordt gebruikt, is dat geen bezwaar, maar waar leidingen echter over bijvoorbeeld een opslagzolder lopen dan is er sprake van warmteverspilling. Zorg in dat geval voor isolatie van de warmwaterbuizen.