Koeling 1

Koeling


Airco voor prettig binnenklimaat

Aangenaam wonen en werken in een comfortabele omgeving. U wilt in uw woning een binnenklimaat dat helemaal is afgestemd op wat u en uw gezin prettig vinden. Immers, waar de woonomgeving of de arbeidsomstandigheden, het product of productieproces om een constante (lage) temperatuur en luchtvochtigheid vragen, daar kan koeling uitkomst bieden.

Koeling 2

Ook grootschalig

Was het in het verleden zo dat koeling alleen rendabel was in woningen, kantoren, winkels of openbare gebouwen, tegenwoordig kan installatiebedrijf Valkema ook systemen leveren die grootschalige bedrijven op een betaalbare manier permanent van de gewenste luchtcondities voorzien.

Reinigen van de lucht

Naast koelen en verwarmen kunnen airco’s vandaag de dag ook zorgen voor het reinigen van de lucht. Daarmee worden niet alleen microscopisch kleine vuildeeltjes en stof uit de lucht gehaald, maar ook huismijt, pollen en haren van huisdieren, zodat u allergische aandoeningen zoals astma kunt helpen voorkomen.

Bodemkoeling


Koeling Bodemkoeling

Bodemkoeling: koud in zomer en warm in winter

Bodemkoeling levert duurzame koude in de zomer en warmte in de winter. Voor tachtig procent van de locaties in Nederland is de bodem zeer geschikt voor deze techniek. 
Kunt u geen duurzame bodemkoeling toepassen, dan kunt u de beste alternatieven uit de 'gewone' koelsystemen selecteren. Installatiebedrijf Valkema weet exact of bodemkoeling bij u mogelijk is.

Bodem blijft thermisch in balans

Bij bodemkoeling wordt koud grondwater onttrokken aan de bodem met bodemwarmtewisselaar. In de winter kan het grondwater worden gebruikt als warmtebron voor een warmtepomp voor verwarming. Bij dit dubbele gebruik blijft de bodem thermisch in balans, waardoor zowel de warmte- als koudelevering op peil blijft. Een bijkomend voordeel van de bodem als koudebron is het achterwege blijven van een koelmachine. Gezien de bodemtemperatuur is een laag-temperatuurafgiftesysteem vereist d.m.v. een warmtepomp. Bodemkoeling vergt slechts energiegebruik voor de circulatiepompen van het bodemsysteem en het distributie- en afgiftesysteem in het gebouw.