Verwarming Vloerverwarming1

Vloerverwarming


Vloerverwarming is zeer behaaglijk

Voor verblijfsruimten kan een keuze gemaakt worden uit onder meer vloerverwarming, radiatoren of luchtverwarming. Afhankelijk van de vloerbedekking, bijvoorbeeld tapijt, parket of plavuizen, zal een keuze moeten worden gemaakt tussen de verschillende systemen, of combinaties van systemen. Samen met installatiebedrijf Valkema maakt u de juiste keuze.

In natte ruimten is vloerverwarming in combinatie met een designradiator ideaal. In werkplaats, garage of bijkeuken is een regelbaar radiatorsysteem de beste oplossing. Voor elke situatie kan een transmissieberekening worden gemaakt.


Egaal verwarmen
Vloerverwarming is zeer behaaglijk en een mooie manier om je huis egaal te verwarmen. Hoewel de vloerverwarming in de meeste gevallen gecombineerd wordt met gewone radiatoren heeft de vloerverwarming grote voordelen. Ook kunnen vloerverwarmingsleidingen in de zomer gebruikt worden voor koeling, dit in combinatie met een warmtepomp.

Elektrisch of via CV-ketel

Er zijn twee manieren van vloerverwarming. Traditioneel wordt het systeem aangesloten op de CV-installatie. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om elektrische vloerverwarming te nemen. Beide opties hebben zo hun voordelen. In de regel geldt dat elektrische vloerverwarming meer past bij de kleinere ruimtes.

Warmwater systeem

De centrale verwarmingsketel voedt de warmwater vloerverwarming. Vanuit deze ketel wordt het warme water naar leidingen gevoerd. Deze leidingen liggen vlak onder de vloerafwerking. De combinatie van de verwarmingsinstallatie en de verdeeltechniek houdt het water in de buizen op een constante temperatuur.